Zonnepanelen Limburg

Zonnepanelen Limburg

3 augustus 2022 Uit Door Redactie

Vaak stellen mensen de vraag waarom zonnepanelen en dat is een terechte vraag omdat zonnepanelen heel erg duur zijn. Maar het wordt daarom ook wel gezien als investering in je eigen portemonnee of de waarde van je huis. Het levert groene energie op en uiteindelijk heeft een groot voordeel want je bespaard veel geld en legt een steentje bij aan het milieu. Maar welke zonnepanelen ga je kiezen, er zijn namelijk best wat verschillende soorten. Wij gaan je meer vertellen over zonnepanelen kopen.

De keuze 

Als je gaat nadenken over de keuzes denk dan aan kleur, uiterlijk, hoe groot of klein, maar denk ook aan of ze alleen stroom afgeven of ook warmte en kijk naar het vermogen van een zonnepaneel. Hoe meer vermogen een paneel heeft hoe meer stroom het kan opwekken. De meeste zonnepanelen hebben rond de 370 wattpiek per paneel. Je kan natuurlijk ook kiezen voor een paneel die iets meer of minder vermogen heeft, maar houd er rekening mee dat dit wel invloed heeft op de stroom die een paneel geeft.  

Een zonnepaneel bestaat uit heel veel verschillende kleuren en soorten. Er zijn dunne en dikke panelen en je hebt ze met of zonder frame. Kijk daarom eerst goed welke bij jou huis past voordat je zomaar zonnepanelen gaat kopen. Er zijn niet zo veel kleuren zonnepanelen, je hebt namelijk keuze uit blauwe of zwarte. De zwarte zonnepanelen zijn gemaakt van monokristallijn silicium. En de blauwe zonnepanelen zijn gemaakt van polykristallijn silicium. De stroom die de panelen opwekken zijn zeer vergelijkbaar aan elkaar. 

Wanneer je gaat kijken naar de soort heb je keuze uit dikke panelen of dunne panelen of panelen die je kunt buigen, die zijn er ook al. Bij de buigbare zonnepanelen wordt de dunne film techniek gebruikt. Deze zonnepanelen zijn wel aan de duurdere kant vergeleken de zwarte en de blauwe panelen. 

Conclusie

Nu we je deze informatie heb gegeven kun jij je keuze alweer een stukje makkelijker maken dan voordat je deze tekst las. Ga wel goed op zoek naar welke panelen je wilt en kijk goed naar de prijsklasse die je hebt. En let op het blijft een investering dus de panelen zullen altijd prijzig zijn. Succes met de panelen zoeken, en kies de juiste. Vergelijk ook eventueel de aanbieders met elkaar, zodat je hier een duidelijker beeld van krijgt.