Hoe werkt dat een makelaar?

Hoe werkt dat een makelaar?

4 juli 2022 Uit Door Redactie

Ben jij op zoek naar een mooi nieuw huis en heb je daar een makelaar voor nodig. Dan ben je in deze blog goed terecht gekomen. Makelaar Veenendaal heeft de beste makelaars klaarstaan om voor jou een perfect huis te vinden. Maar hoe gaat zo een makelaar nou te werk? Dat gaan we je uitleggen in deze blog. 

De verkoop van je huis

Stel jij wilt gaan verhuizen dan moet je natuurlijk eerst je oude huis gaan verkopen. Daarvoor heb je ook een makelaar nodig. Die komt dan kijken in je huis en doet dan een gok met hoeveel je huis waard is en hij gaat foto’s maken van je huis. Als je echt precies wilt weten hoeveel je huis waard is dan kun je ook een taxateur inhuren. Die berekend de exacte waarde van je huis en berekend voor hoeveel jouw huis het beste wordt verkocht. Als je dat weet dan kan je huis op de huizenmarkt gezet worden. En kun jij vanaf dan op zoek naar een nieuw huis in jouw prijsklasse. Je kan er dan voor kiezen om dezelfde makelaar te gebruiken, maar die verkoopt natuurlijk niet alle huizen. Het is daarom handig om contact op te nemen met meerdere makelaars. Hierdoor kom je erachter dat er nog meer huizen te koop of te huur staan. 

Een nieuw huis kopen

Zoals ik al zei moet eerst je oude huis op de markt staan voordat je op zoek kan gaan naar een nieuw huis. En moet je met veel makelaars contact hebben zodat je het beste huis kan vinden die bij jou past. Je kan natuurlijk op meerdere manieren op zoek gaan naar een huis. Je kan tegen je makelaar gaan vertellen wat je wel en niet in een huis wil zodat hij dan op zoek kan gaan naar een huis voor jou. Je kan rond gaan rijden in nieuwbouwwijken of in andere wijken die je mooi vindt en zo kijken of je een huis tegenkomt die te koop of te huur staat. Maar je kan ook gaan kijken op sites zoals Funda of sites van makelaars zelf. Daar staan vaak ook de huizen op die hun te koop of te huur hebben staan. Zodra je een mooi huis hebt gevonden kun je een afspraak maken om binnen te kijken. En als het echt helemaal naar je wens is, zou is snel een bod doen. En dan hopen dat het bod geaccepteerd wordt en het huis van jou word.